Tájékoztatás hőségriadó elrendeléséről – 2014. július 18-20.

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Jegyző Asszony! Tisztelt Jegyző Úr!

Hivatkozással a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság Titkársága VEB/014/00057-3/2014 ügyiratszámú levelére, tájékoztatom, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, és az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlása alapján az országos tisztiföorvos 2014. július 18-án 0:00 órától július 20-án 24:00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki.

A megyei tisztifőorvos a fentiekről a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóját, intézményvezetőjét tájékoztatta, egyidejűleg felkérte az érintetteket, hogy hozzanak meg minden szükséges és lehetséges intézkedést annak érdekében, hogy a várhatóan növekvő betegellátási igényeknek képesek legyenek megfelelni.

Kérem, hogy a helyben szokásos módon tájékoztassák a lakosságot az elrendelt riasztási fokozatról, illetve ajánlom figyelmükbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_hoseg_tanacs webhelyen elérhető lakossági tájékoztatást, ahol a lakosság védelmével kapcsolatban további hasznos információk állnak rendelkezésükre.

dr. Bacsák-Kovács Éva
Helyi Védelmi Bizottság elnök h.