Tudnivalók a szelektív hulladékgyűjtésről

A szelektív hulladékot tartalmazó edényt – a kommunális hulladékgyűjtő edényhez hasonlóan – reggel 7 óráig kell kihelyezni az ingatlan előtti közterületre a megjelölt napokon, ahonnan annak tartalmát aznap elszállítjuk. Az alábbiakban felsorolt hulladékokat lehet a 240 l-es edényben gyűjteni. Ezeket a hulladékokat az edénybe vegyesen rakhatja, mert begyűjtés után válogatócsarnokban választják szét anyag fajtánként.

  • Műanyaghulladék: műanyag (PET) italos palack kimosva, kilapítva; flakonok: tisztító és kozmetikai szerek flakonjai kiöblítve, kilapítva (mosogatószer, tusfürdő, testápoló stb.), műanyag zacskó, fólia, italos kartondoboz: tejes, gyümölcsleves többrétegű italos kartondoboz tisztán és kilapítva.
  • Fémhulladék: alumínium italos dobozok; alufólia, alumínium tálca; konzervdoboz és egyéb fém élelmiszer csomagolások tisztítva, lehetőleg kilapítva.
  • Papírhulladék: kisebb papírdobozok, hullámpapír, színes vagy fekete-fehér újság, irodai papírok, szórólapok, könyvek. A nagyobb kartondobozokat a gyűjtőnapokon kilapítva, kötegelve az edény mellé szíveskedjen elhelyezni.

Az üveg hulladékot kérjük a továbbiakban is a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre vigye el! A műanyag és papír gyűjtő konténerek a gyűjtőszigeteken megszűnnek.

A többlet hulladékok elhelyezésére Társaságunk ügyfélszolgálatán van lehetőség zsák vásárlására.