Strand

Ötcsillagos minősítést kapott a Zánkai Strand!

A Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetsége ebben az évben is megrendezte a hagyományos Kék Hullám Zászló strandminősítést. 2022-ben a megelőző évhez hasonlóan, egy-öt csillagos minősítést kaphattak a benevezett strandok. A Zánkai Községi Strand ötcsillagos minősítést, valamint “Zöld Fészek” különdíjat kapott. 

A “Zöld Fészek” különdíjat azok a strandok érmelik ki, amelyek élőhelyvédelmi szempontok alapján (pl. denevérodúk, madárodúk, “rovarhotelek” kihelyezése, fecskevédelmi eszközök alkalmazása – műfészkek kihelyezése, fecskefészkek védelme) kiemelkedőek. 2022. évben a fecskék védelme kapott megkülönböztetett figyelmett, tekintettel arra, hogy a magyarországi füsti fecske, molnárfecske és partifecske állományok az elmúlt két évtizedben folyamatosan csökkenő tendenciát mutatnak.

A zánkai strand egy 27 ezer négyzetméteres, két bejárattal rendelkező füves szolgáltató komplexum. Megközelíthető a vasútállomásról és több zánkai autóbusz megállóból gyalogosan 5 perc alatt. A 71-es számú főútról a Rákóczi úton haladva lehet elérni. A fürdő előtt halad el a balatoni biciklikörút is.

A strandon belül több fejlesztés eredményeképpen mára megújult a két homokos játszótér, járda, az öltözőkabin sor, a mosdók és zuhanyzók, homokos sportpálya. A kisgyermekes családok számára nagy örömet jelent a homokföveny, mindemellett ingyenes parkolási lehetőséget, vezeték nélküli Internet (WiFi) szolgáltatást biztosítunk a strandolni vágyó idelátogató vendégeknek. A fürdőzők biztonságát a Balatoni Vízimentő Szolgálat felügyeli.

Biztonság és vagyonvédelem:

 • A strand területén kamerás megfigyelőrendszer működik, amellyel kapcsolatban honlapunkon megtalálható az adatvédelmi tájékoztató.

Ingyenes szolgáltatásaink:

 • parkolási lehetőség,
 • vezeték nélküli Internet (WiFi) a strand területén,
 • szabadtéri zuhanyzók,
 • szabadtéri öltözők,
 • árnyékolt homokos játszóterek,
 • homokos sportpályák,
 • vízimentő szolgálat,
 • orvosi ügyelet,
 • mosdó és WC használat.

strand1

 

Nyitvatartás:

Strandunk 2022. június 4-től augusztus 28-ig fizető strand. Belépőjegyet a pénztári órákban (8:00 – 19:00 óráig) kell váltani a rendelkezésre álló két pénztárnál. Nyitvatartási idő előtt és után sétányként és szabadstrandként működik.

Belépőjegyek Ár
Gyermekjegy
6-tól 14 éves korig a fürdőző gyermekjegy váltására jogosult. A fürdőző az életkorát személyi vagy egyéb arcképes igazolvánnyal köteles igazolni.
500 Ft
Nivegy-völgyi jegy
Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Balatoncsicsó, Óbudavár és Monoszló községek állandó lakosai Nivegy-völgyi jegy váltására jogosultak, amelynek feltétele, hogy a fürdőző a lakcímét lakcímigazolvány felmutatásával igazolja.
500 Ft
Ifjúsági jegy
18 éves korig a fürdőző ifjúsági jegy váltására jogosult. A fürdőző az életkorát személyi vagy egyéb arcképes igazolvánnyal köteles igazolni.
700 Ft
Nyugdíjas jegy
Nyugdíjas igazolvány felmutatása mellett a fürdőző nyugdíjasjegy váltására jogosult.
700 Ft
Felnőtt jegy 1 000 Ft
Napijegy (többszöri belépéshez)
Lehetőség van napi jegy megváltására is, amely a fürdőzőt a jegy váltásának napján többszöri belépésre jogosítja fel.
1 800 Ft
Kedvezményes jegy
Naponta 17:00 órától valamennyi fürdőző kedvezményes áron jogosult a strand területére belépni.
500 Ft

 

Ingyenes belépés:

 • A hatodik életévét be nem töltött gyermek – kísérő mellett – ingyenes belépésre jogosult, egyebekben a fürdőző a strand területére ingyenesen belépni kizárólag az erre feljogosító arcképes bérlet felmutatásával jogosult.
 • a zánkai állandó lakos, amennyiben kommunális adó alanya és a tárgyév első félévére esedékes helyi adókat maradéktalanul megfizette, és az önkormányzat felé fennálló adótartozása sincs;
 • a Bozzay Pál Általános Iskola tanulója diákigazolvány, valamint pedagógusa munkáltatói igazolás felmutatása mellett;
 • az önkormányzat és intézményeinek dolgozója munkáltatói igazolás felmutatása mellett;
 • strandi alkalmazott munkáltatói igazolás felmutatása mellett;
 • a strandi kereskedelmi létesítmény üzemeltetője és alkalmazottja;
 • a fogyatékkal élő személy a fogyatékosságát igazoló közokirat felmutatása mellett;
 • feladatellátás céljából a köztisztasági, közüzemi feladatokat ellátó, javító, szolgáltató, hivatalos hatósági tevékenységet végző, továbbá az ellenőrzésre jogosult szerv képviselője ellenőrzés céljából jegy váltása nélkül jogosult a strandra belépni.

 

Bérletek Ár
Szezonbérlet 30 000 Ft
Nyaralóbérlet 8 000 Ft
Ingyenes belépésre feljogosító bérlet egyszeri előállítási díja 2 000 Ft

Figyelem! A bérletetek váltására, továbbá korábbi fürdési idényben kiadott bérlet érvényesítésére szombaton és vasárnap nincs lehetőség. A nyaralóbérlet kiállítása iránti kérelem letölthető honlapunkról.

 

Kabinjegyek Ár
Napi kabinjegy 1 500 Ft
7 napos kabinjegy 8 000 Ft
30 napos kabinjegy 25 000 Ft
Sezonális kabinjegy 50 000 Ft
Kabin-óvadék 5 000 Ft
Csomagmegőrző szekrényjegy Ár
Napi szekrényjegy 500 Ft
Szekrény-óvadék 1 000 Ft

 

Orvosi ügyelet:

 • Szombaton és vasárnap 10.00 – 18.00 óráig.

Vízimentő-szolgálat:

 • Június 8-tól szeptember 1-ig nyitvatartási időben 8.00 – 18.00 óráig.

Programok:

 

 

 


Nagyobb térkép