A zánkai strand elnyerte a Kék Hullám Zászló ***** minősítést

Július 12-én Csopakon a Balatoni Szövetség kiosztotta a legjobb balatoni strandoknak járó idei Kék hullám zászló minősítéseket. A megmérettetésre idén 43 balatoni strand üzemeltetője jelentkezett, a fürdőhelyeket június második felében társadalmi zsűri minősítette.

A minősítésre nevező strandok hagyományosan egytől öt csillagig kaptak értékelést szolgáltatásaik színvonala alapján, valamint többféle különdíjat is kiosztottak.

A Balatoni Szövetség, a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Magyar Turisztikai Ügynökség által delegáltakból álló minősítő bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét (parkoló, járdák, vizesblokkok, vízbejutás lehetősége), a környezet állapotát (virágosítás, gyep állapota, meder állapota), a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyeltek. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát, fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét és az újragondolt, vagy megújított étel-ital választékot.

A zánkai strand idén szintén elnyerte a Kék Hullám Zászló 5 csillagos minősítést!