Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! – 2016. november 24-25.

A Zánkán lakó, 45-65 év közötti hölgyek, akiknek utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

Időpont: 2016. november 24-25.
A vizsgálat helye: Csolnoky Ferenc Kórház, 8200 Veszprém, Kórház u. 1., Radiológiai Osztály (földszint)

Kérjük, tegyen eleget meghívásunknak, vegyen részt Ön is a mammográfiás szűrővizsgálaton! A szűrővizsgálat térítésmentes.

További Információ:
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Főosztály
Telefon: 06-88-424-866, 424-210

Egészségünk megőrzése érdekében, amit az emlőszűrésről tudni érdemes

Az egészség megőrzésének többféle módja ismert ma már. Tudnunk kell azonban, hogy nem elegendő egészségesen táplálkozni, mozogni, kerülni a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Figyelnünk kell egészségi állapotunkat is, melynek egyik lehetséges módja a szűrővizsgálat. A szűrővizsgálatokkal elkerülhető több súlyos daganatos megbetegedés, illetve korán felismerve jó eredménnyel gyógyíthatók.

A kétévenként esedékes szűrővizsgálat a 45-65 éves hölgyeket érinti, akik két éven belül nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, névre szóló meghívólevelet kapnak a szűrőközponttól, a levélen olvasható a vizsgálat helye és ideje, ez utóbbi telefonon módosítható. A szűrővizsgálat célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem is tapintható rendellenességeket.

A behíváson alapuló emlőszűrés kétévenként esedékes, ajánlott azonban havonta figyelemmel kísérni az emlők állapotát, ha bármilyen elváltozást észlelünk, forduljunk orvoshoz. A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában fájdalmatlan.

Bíztatjuk tehát azokat, akik kézhez kapják az emlőszűrésre szóló behívólevelet, éljenek a szűrővizsgálat lehetőségével!

További információ:
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Főosztály
8200 Veszprém, József Attila u. 36.
Telefon: 06-88-424-866, 06-88-424-210