Biztonságos Internet Nap – 2018. február 5-9.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai az általános és középiskolás tanulóknak tartottak prevenciós előadásokat a biztonságos internetezés hete alkalmából.

Február második keddje a Biztonságos Internet Napja, ennek kapcsán a balatonfüredi rendőrök az iskoláskorú fiatalok figyelmét hívták fel a mobiltelefonok és online technológiák tudatos és biztonságos használatára.

A prevenciós előadások jó lehetőséget adtak arra, hogy az előadók ismertessék, milyen veszélyek leselkednek az internetet felhasználókra, és külön szót ejtettek a gyermekpornográfiáról, az adat és személyiséglopásokról, a netes és telefonos zaklatásokról, és napjaink egyéb káros cyber jelenségeiről.

Az interaktív előadásokon a fiatalokkal megvitatták a lehetséges védekező mechanizmusokat, hogy felelősségteljesen tudják irányítani saját online identitásukat, tiszteletben tarthassák mások információ-, kép-, és egyéb adatmegosztó döntéseit.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2018. február 5. és 9. között két oktatási intézményben, egy nyugdíjas klubban, valamint két alkalommal nyilvános helyszínen tartott előadásokat, ahol a rendőrség munkatársai ajánlásokat fogalmaztak meg, miként előzhetők meg a jogsértések, vagy áldozattá válások.