Indul a 2015/2016 színházi évad a Veszprém Petőfi Színházban

Idén is megszervezzük a buszjáratot a Veszprém Petőfi Színházba.

Előadások:

1. Család ellen nincs orvosság (komédia)

Rendező: KÉRI KITTY

Egy nemzetközi konferencia, egy nős neurológus, aki élete legfontosabb előadására készül, egy 18 éve nem látott szerető, aki ekkor tér vissza szerelmük gyümölcsével, egy gyanakvó feleség, aki előtt mindent magára vállal a hűséges barát, egyre több paróka és főnővér, nyugtató injekció és whiskey, kerekesszék és ablakpárkány, őrmester nagybácsi és aranyér, tündérjelmez és varázspálca… Ray Cooney komédiáját hosszú évek óta fergeteges sikerrel játsszák az egész világon. Nevetőgörcs-oldóját ne hagyja otthon!

2. Ármány és szerelem (színmű)

Rendező: EPERJES KÁROLY Kossuth- és Jászai-díjas

Ez egy klasszikus, romantikus mű, szerelemmel, ármánnyal fűszerezve. Schillernek talán a legtöbbet játszott és legnépszerűbb darabja, általában minden színház minimum húszévenként műsorára tűzi. Már ideérkezésem idején is fontolgattam (hét évvel ezelőtt) a darab bemutatását, most jött el az ideje, mert igazgatónk, Oberfrank Pál kérésére a jövő évre általam tervezett lehetséges darabok közül emellett döntött, és én ezt örömmel nyugtáztam. Remélem, mind a közönségnek, mind a színészeknek nagy örömük lesz a darab bemutatásában.

3. Abigél (musical Szabó Magda regénye alapján)

Rendező: TÓTH LOON

Az Abigél korosztályom egyik meghatározó ifjúsági élménye volt, és azon ritka esetek közé tartozik, amikor előbb láttam egy történetet filmen, mint elolvastam volna. A négy részes tv játékot annyira vártuk, hogy minden rész előtt felmentünk a bátyámmal a padlásra leellenőrizni, hogy a pécsi antennát nem fordította el a szél, mert így biztosan jobb lesz a kép…
Ginát, az elkényeztetett pesti kamaszlányt apja, Vitay tábornok, minden magyarázat nélkül elviszi egy távoli város református nevelőintézetébe. Senkitől nem búcsúzhat el, apjával is csak hetenként egyszer beszélhet telefonon. Az otthoni vidám és könnyed élet helyett rideg, percnyi pontossággal beosztott órarend szerint kell élnie.
Szabó Magda lányregényként induló története hamar történelmi krimivé nemesedik, miközben végigkövethetjük, hogyan lesz az elkényeztetett pesti kamaszlányból, Vitay Georginából rövid időn belül komoly, felelősségtudatú felnőtt.
A nagyszerű regény musical változatát mutatjuk be, és személy szerint akkor leszek elégedett, ha azok a fiatalok, akik most musicalként találkoznak vele először, késztetést éreznének arra, hogy a regényt is a kezükbe vegyék, mint én egykor…

4. Liliom (színmű)

Rendező: JUHÁSZ RÓZA

Liliom, a ligeti hintáslegény, egy tavaszi napon találkozik Zeller Júlia mindenessel. Julit a körhinta tulajdonosnője kitiltja a hintáról, mert állítólag erkölcstelenül viselkedett. Liliom megvédi a lányt, és ezért kirúgják az állásából. Juli vele marad, pedig ha nem ér haza időben, őt is elbocsátják. Az estébe forduló szürkületben, egy félreeső padon együtt hallgatnak arról, amire nincsenek szavaik. És együtt kezdenek másnap új életet, pénz nélkül, lakás nélkül, munka nélkül, jövő nélkül. Szerelmük, azonban a külvárosi hétköznapok nélkülözésében, szomorú, tragikus véget ér…

5. Tokaji aszú (zenés vígjáték)

Rendező: SZILÁGYI TIBOR Kossuth- és Jászai-díjas, Kiváló és Érdemes művész

1940 legnagyobb zenés színházi sikere kétségkívül Eisemann Mihály és Szilágyi László új operettje, a Tokaji aszú volt, amely még három évvel később, a háború végén is műsoron maradt, sőt meg is filmesítettek. A rendkívül népszerű szerzőpáros korábban többek között az Én és a kisöcsém, a Hyppolit, a lakáj és a Zsákbamacska révén lett országosan ismert. Eisemann Mihály most sem fukarkodott tehetségével, olyan slágerei szerepelnek az operettben, mint a „Pénz beszél”, a „Fáj, a szívem”, a „Május van, az orgona virágzik”, vagy a „Rózsa, rózsa, bazsarózsa”, no meg sok más ismert dallam, amely most az új átdolgozás során került a darabba.

Bérlet árak:

 • Felnőtt bérlet (5 előadás)
  I. 14.500 Ft
  II. 13.500 Ft
  III. 12.500 Ft
 • Nyugdíjas bérlet (5 előadás)
  I. 8.700 Ft
  II. 8.100 Ft
  III. 7.500 Ft

Jelentkezés:
Zánka Faluház