Lomtalanítás – 2016. május 30.

Értesítjük Zánka község lakóit és üdülőtulajdonosait, hogy a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Lomtalanítást szervez, az elszállítás 2016. május 30-án, hétfőn történik.

A lomtalanítás problémamentes, minél gyorsabb és tisztább lebonyolításának érdekében szükségünk van az Ön segítségére, ezért kéijük, hogy az összegyűjtött limlomot 2016. május 29-én estig helyezze ki a saját ingatlana elé.

Kérjük továbbá, hogy a kihelyezett limlom hulladékot, ahol lehetséges szelektáltan, anyagfajtánkként helyezzék ki, mert ennek revén nagymértékben segíthetik munkánkat. A hatékonyabb helykihasználás érdekében a bútorokat szétszerelve szíveskedjenek kirakni. Nem lehet kihelyezni a lomtalanításkor kommunális hulladékot, építésből- bontásból származó anyagot (ajtó, ablak, szigetelőanyag, stb.), törmeléket, hulladékká vált gumiabroncsot, kerti, valamint zöldhulladékot, akkumulátort és gyógyszereket, festekes és olajos flakonokat. Elektronikai hulladék gyűjtése elkülönítetten történik.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a lejárt szavatosságú, hulladékká vált gyógyszereket a gyógyszertárakban, a hulladékká vált gumiabroncsokat a gyártónál, kereskedőnél van lehetőség leadni.

2016. évben Társaságunk külön elektronikai hulladékgyűjtési akciót is szervez az önkormányzat által kijelölt helyszínen. A lomtalanításkor az elektronikai hulladékok közül nem vesz át monitort és televíziót a szelektív hulladék gyűjtés keretében. Az elektronikai hulladékokat (TV, hűtőszekrény, mosógép, kisháztartási gépek, számítógép, villanymotor, bojler, stb.) az alábbi megjelölt helyre kérjük szállítani a következő időpontig:

Elektronikai hulladékgyűjtés helyszíne:
Zánka, Fő utca 29. (régi hivatal udvara) 2016. május 27-én (pénteken) 8-18-ig, május 28-án (szombaton) 8-14-ig.

A hulladék elszállítását költségtérítés nélkül, ingyen hajtjuk végre. A lomtalanítás napján az esetleges észrevételeiket, bejelentéseiket a 06-87/342-633-as telefonszámon tehetik meg. Tevékenységünkkel segítsük elő környezetünk védelmét, és tegyünk meg mindent környezetünk tisztaságáért!

Balatonfüredi Nonprofit Hulladékgazdálkodási Kft.