Lomtalanítás – 2018. május 28.

Értesítjük Zánka község lakóit és üdülőtulajdonosait, hogy a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. lomtalanítást szervez, az elszállítás 2018. május 28-án hétfőn történik.

A lomtalanítás problémamentes, minél gyorsabb és tisztább lebonyolításának érdekében szükségünk van az Önök segítségére, ezért kérjük, hogy az összegyűjtött lim-lomot 2018. május 24-én és 25-én 08 órától 16 óráig, 2018.május 26-án 08 órától 14 óráig helyezze el Zánka Füredi úton, a kerítéssel határolt depó helyen. Hulladékot elhelyezni csak nyitvatartási időben, az önkormányzati dolgozók felügyelete mellett lehet! Az ingatlanok előtti közterületre lim-lomot kirakni TILOS ! A hulladék más területre való elhelyezése esetén közigazgatási bírság szabható ki!

Kérjük továbbá, hogy a kihelyezett limlom hulladékot, ahol lehetséges szelektáltan, anyag fajtánként helyezzék el, mert ennek révén nagymértékben segíthetik munkánkat. A hatékonyabb helykihasználás érdekében a bútorokat szétszerelve szíveskedjenek kirakni.

Nem lehet kihelyezni a lomtalanításkor: kommunális hulladékot, építésből- bontásból származó anyagot (ajtó, ablak, szigetelőanyag, stb.), törmeléket, hulladékká vált gumiabroncsot, kerti, valamint zöldhulladékot, akkumulátort és gyógyszereket, festékes és olajos flakonokat. Elektronikai hulladék gyűjtése elkülönítetten történik.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a lejárt szavatosságú, hulladékká vált gyógyszereket a gyógyszertárakban, a hulladékká vált gumiabroncsokat a gyártónál, kereskedőnél van lehetőség leadni.

2018. évben Társaságunk külön elektronikai hulladékgyűjtési akciót is szervez az önkormányzat által kijelölt helyszínen. Az elektronikai hulladékokat (hűtőszekrény, mosógép, kisháztartási gépek, számítógép, villanymotor, bojler, stb.) az alábbi megjelölt helyre kérjük szállítani a következő időpontig:

Elektronikai hulladékgyűjtés helyszíne: Zánka, Fő u. 29. (régi hivatal udvara) 2018. május 25-én (pénteken) 8-16-ig
2018. május 26-án (szombaton) 8-14-ig.

Tájékoztatjuk, hogy tv-k és monitorok leadására 2018.évben sincs lehetőség! A hulladék elszállítását költségtérítés nélkül, ingyen hajtjuk végre. A lomtalanítás napján az esetleges észrevételeiket, bejelentéseiket a 87/342-633-as telefonszámon tehetik meg. Tevékenységünkkel segítsük elő környezetünk védelmét, és tegyünk meg mindent környezetünk tisztaságáért!

Balatonfüredi Nonprofit Hulladékgazdálkodási Kft.