Lomtalanítás és hulladékszállítási tájékoztató

A Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem közterületről, hanem évente egy alkalommal, ingyenesen házhoz menő rendszerben 3 m3-es mennyiségig szállítja el a lomhulladékokat.

A házhoz menő lomtalanítás lényege, hogy az ingatlanhasználó a lomhulladékait összegyűjti, kerítésen belül elhelyezi, és egy meghatározott időpontban, az ingatlanhasználó jelentétében munkatársainak átadja.

Lomhulladék: háztartásokban, normál háztartási mennyiségben keletkező, olyan nagy darabos ami nem fér bele a rendszeresített hulladékgyűjtő edénybe pl. bútor, ágybetét, kerékpár, szőnyeg, babakocsi, kerti bútor.

A természetes személy ingatlanhasználók részére az ingyenes házhoz menő lomtalanítási szolgáltatást az alábbi módon és feltételekkel nyújtjuk:

A szolgáltatást csak az az ingatlanhasználó veheti igénybe, aki rendelkezik közszolgáltatási szerződéssel és díjtartozása nem áll fenn.

A lomtalanításra az ingatlanhasználó személyes, postai, elektronikus () úton vagy honlapunkon keresztül jelentkezhet 2024. május 6. napig.

Társaságunk munkatársai Zánkán 2024. május 13-17. napokon 7-15 óra között végzik a lomhulladékok átvételét. A hulladék átadásánál személyesen szükséges jelen lenni az ingatlantulajdonosnak vagy meghatalmazottjának. Előzetes egyeztetés nélkül, közterületre kihelyezett lomhulladékot nem szállítjuk el.