Mától megváltozik a háziorvosi ügyelet rendszere a vármegyében

Veszprém vármegyében szeptember 1-jétől megváltozik a háziorvosi ügyeleti rendszer, az önkormányzatok helyett az Országos Mentőszolgálat szervezi meg. Az 1830-as az alapellátási ügyeleti rendszerhez tartozó telefonszám. Szakember fogadja a hívást, ha kell, tanácsot ad, segít eldönteni, mekkora a baj, ha kell, ügyeleti kocsit küld vagy életveszély esetén mentőt riaszt. (A 112 megmaradt, vészhelyzet esetén bármikor hívható.)

Hétköznapokon 16 és 22 óra, hétvégén és ünnepnapokon 8 és 14 óra között hét városban lesz ügyeleti ellátás: Ajkán, Balatonfüreden, Pápán, Tapolcán, Várpalotán, Veszprémben és Zircen. Emellett négy helyen hétköznapokon 22 és 8, hétvégén és ünnepnapokon 14 és 8 óra között is lesz ügyelet: Ajkán, Balatonfüreden, Pápán és Veszprémben. Az orvosi ügyeletek helyszínei: Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórházban a volt szájsebészeti osztály, az Ajkai Magyar Imre Kórház, Balatonfüreden a városi rendelőintézet földszintje, Pápán a Gróf Esterházy Kórház, Tapolcán a Deák Jenő Kórház, Várpalotán a mentőállomáshoz közeli orvosi rendelő és a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet.

Mindegyik helyszínen, a járásközponti ügyeleti pontokon gyermekeket is ellátnak, emellett a veszprémi kórházban lesz gyermekügyelet hétköznapokon 16 és 22, hétvégén és ünnepnapokon 8 és 14 óra között.

(Forrás: veol.hu)