Millió lépés az idősekért felhívás

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére indult Millió lépés az Iskoládért projekt kiemelkedő eredménnyel zárult, amelyben több, mint 2000 iskola, valamint közel 200 ezer ember – aki naponta közel 20 ezer lépést, vagy egyéb sport teljesítményt regisztrálva – vett részt.

Ezen sikertől újabb lendületet nyerve 2023 szeptemberétől az idősebb korosztályt is, és ezen belül is elsősorban a gyaloglókat szólítjuk meg új, millió lépés akciónkkal.

Az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata (OGYIK) 2017-ben alakult, ma több, mint 130 klub működik az ország számos településén. A Gyalogló klubok hetente egyszer, vagy kétszer negyven perces gyalogló edzéseket tartanak, azzal a céllal, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon, valamint a magányos emberek társasági programokon vehessenek részt. Mind a két elem pozitív hatásával lassítja a természetes öregedéssel járó, az életminőségre hátrányos folyamatokat.

A millió lépés mobil applikáció egy újabb modulja segíti majd a nyugdíjas gyaloglókat napi teljesítményük regisztrálására a millió lépés gyalogló mozgalomban. A cél, hogy minél több új gyalogló klub alakuljon és erősödjön a gyalogló klubhálózat. Azok tudnak majd az applikációban regisztrálni, akik vagy egy már meglévő gyalogló klubhoz csatlakoznak, ha még eddig nem voltak gyalogló klubtagok, vagy egy új gyalogló klubot alapítanak és regisztrálják a e-mail címre megküldve a kitöltött regisztrációs lapot. A gyalogló klubvezetőket az Államtitkárság és az OGYIK vezetői rendszeres képzéssel támogatják.

Szeretnénk, ha teljesülne Monspart Sarolta kívánsága, és év végéig 500 gyalogló klub jönne létre az országban. Azon résztvevő klubok között, akik legalább egyszer körbeérnek az Országos Kékkörön, nyereményeket sorsolunk ki.

Az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatáról ezen az oldalon olvashat bővebben: https://monspartsarolta.hu/gyaloglas/.
A millió lépés kampányról pedig itt talál további információkat: https://milliolepes.hu/ 

Révész Máriusz
Aktív Magyarországért felelős államtitkár