Nyílt nap a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon

A balatonfüredi rendőrök nyílt napot tartottak a helyi rendészeti középiskolások számára.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. június 28-án délelőtt a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Balatonfüredi Tagintézményének diákjait látták vendégül.

Bognár Éva rendőr főhadnagy hivatalvezető köszöntötte a megjelenteket, majd a jelenleg Magyarországon folyó rendészeti képzésekről és a határvadász szolgálati ágról tájékoztatta a fiatalokat, valamint rövid felvilágosítást adott a jelentkezés feltételeiről.

Ezt követően Ferencz Gábor rendőr főtörzszászlós a rendőrök mindennapi munkájáról tartott előadást a diákoknak, a nyílt nap a rendőrségen rendszeresített fegyverek bemutatásával folytatódott az udvaron, majd közösen megnéztek egy, a rendőri pályát bemutató kisfilmet.

A rendezvény zárásaként Regdon László rendőr ezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője adott drogprevenciós tájékoztatót az intézmény hallgatóinak. A büntetőjogi következmények mellett a kapitányságvezető kitért többek közt a kábítószer-fogyasztáshoz vezető okokra és a kábítószer fogyasztás negatív élettani hatásaira is.