Vendégünk volt Lukács Sándor – 2015. április 21.

Április 21.-én verseivel, egy átfogó életrajzi utat mutatott be az érdeklő, értő közönségnek Lukács Sándor. Megismerhettük életútját, életszemléletét, kinyílt előttünk, mint színész, mint magánember. 5 kötete jelent meg, versei nagyon elgondolkodtatóak, életszerűek és a mindennapok szüleményei.

Az emberi élet tele van olyan jelenségekkel, amelyekkel nap mint nap találkozunk, de paradox módon mégsem tudatosulnak bennünk. A vers talán éppen erre ad alkalmat. Mindmáig megfejthetetlen csoda számomra, hogy bizonyos szövegek milyen formákban és milyen tartalmakkal töltődnek fel. Hogy mennyi bennük a tervezés és mennyi az improvizáció. Tapasztalatom szerint verset írni, a természetes adottságokon kívül, egyszerre játék és szenvedély.

(Lukács Sándor)

Ez a szenvedély egyértelműen átjött az előadásmódban is, de ez nem is volt meglepő, hiszen pályáját, előadásmódját már ismertük, tudatunkba már rég bevéste magát.

Az előadást követő beszélgetés moderátora Szűcs Anikó volt. A beszélgetés kötetlen hozzászólásokkal és válaszokkal közvetlen, családias, hangulatban ért véget.

Köszönjük a művész Úrnak ezt a szép estét, aki nem először volt már Zánkán és szeretettel gondol fiatalabb éveire, amikor is többször megfordult a Balaton part északi részén.

Személyes bejegyzése:

„Nagyszerűen éreztem magam, mert figyelmet és szeretetet tapasztalhattam!
A legközelebbi viszontlátásig is üdvözlet és köszönet!”
Lukács Sándor