Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa

Mára már mindenki számára köztudott, hogy Veszprém városa a régióval együtt nyerte el 2023-ra az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Már a pályázat előkészítése során számos régiós egyeztetés történt, amelynek eredményeképpen a nyertes programunk is megannyi balatoni és bakonyi régiót érintő célkitűzést, és az azok elérését szolgáló projektötletet tartalmazott. Az EKF-es tagság a program minden kulturális, gazdasági, turisztikai előnyével együtt, a települések részéről az elköteleződés mellett pénzügyi hozzájárulással is jár.

A megvalósítás érdekében létrehozott Veszprém- Balaton 2023 Zrt. az Európa Kulturális Fővárosa program előkészítő, koordináló és megvalósító szervezete most egy lényegre törő, tájékoztató, interaktív fórumra invitálja Önöket!

Az interaktív fórumon választ kaphatnak az olyan kiemelt kérdésekre, hogy a 3 éven keresztül történő folyamatos hozzájárulással kifejezett együttműködés milyen lehetőségeket nyit meg a települések és az ott tevékenykedő szervezetek számára. Milyen előnyöket, kézzelfogható segítséget kínálunk a már egyébként is megvalósuló kulturális eseményeik kapcsán, illetve milyen támogatási lehetőségeket tervezünk; mely programokkal lesz lehetőség kooperálni. Mindezeken túl kitérünk arra is, hogy milyen témakörökben tervezünk képzéseket, miben tudunk mentorációt biztosítani vagy miként tuduk segíteni a civil szervezeteket az EKF által megfogalmazott horizontális célok megvalósulásában.

Számos korábbi Európai Kulturális Főváros példáját megvizsgálva állítottuk fel azt a régiós együttműködési modellt, amely egyenlő eséllyel képes bevonni azt a tág térséget, amelyet programunkkal lefedni tervezünk. A Veszprém- Balaton 2023 EKF céljait szolgáló programokat az általunk konkrétan kijelölt EKF-régióban szeretnénk megvalósítani, melyhez már több mint 80 település önkormányzata csatlakozott.

A Veszprém-Balaton 2023 EKF program régiós vetületéről, a csatlakozás kereteiről a régiós aloldalunkon találhatnak részletes információkat:

https://veszprembalaton2023.hu/hu/regio

2021. májusa és júniusa során számos helyszínen tervezünk interaktív fórumot. Jöjjön el és készüljön fel a térség ezidáig volt legnagyobb lehetőségére!

Várjuk szeretettel az alábbi időpontban és helyszínen. Amennyiben esetleg ez alkalommal nem tud csatlakozni, a meghívónk végén feltüntetjük a későbbi fórumok időpontjait és helyszíneit – azok bármelyikén is örömmel látjuk:

Időpont: 2021. június 10. 14.00-16.00
Helyszín: Zánkai Faluház, 8251 Zánka, Rákóczi u. 32.

Melléklet: