Bűn- és balesetmegelőzési kitelepülés a Kékszalag rajtnál

Police Coffee, ajándékok és BikeSafe várta az érdeklődőket.

A Biztonságos sétány elnevezésű program keretében 2021. július 22-én 9 órától a Vitrolás tér és a Yacht Club előtti területre települtek ki a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési sátorral.

A rendőrök a közterületfelügyelőkkel közösen a Vitorlás téren, a Tagore és a Zákonyi sétányok találkozásánál gyalogos, kerékpáros, motoros és rendőrkutyás szolgálattal biztosították a hazai és külföldi vendégek biztonságos időtöltését. A rendezvény magas látógatói létszámára való tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a helyszínen a közbiztonság fenntartására, valamint a közlekedési balesetek megelőzésére.

A gépkocsifeltörések megelőzése miatt a kerékpáros és motoros rendőrök visszatérően ellenőrzik a parkolókat.

A sétányon elhelyezett bűn- és baleset-megelőzési sátorban, valamint annak környezetében várták a helyi rendőrkapitányság munkatársai a hozzájuk fordulókat, és hasznos bűn- és balesetmegelőzési kiadványokkal és tanácsokkal látták el őket, továbbá egy finom Police Coffee-val és apró ajándékokkal.

Lehetőség volt a délelőtt folyamán a BikeSafe országos adatbázisba regisztrálni a biciklivel érkezőknek a járműveiket. A kerékpáros balesetek, illetve lopások megelőzése érdekében hasznos prevenciós tanácsokat is kaptak a helyszínen megjelentek a balatonfüredi rendőröktől:

  • se rollerrel, se kerékpárral ne közlekedjenek elengedett kormánnyal!
  • sötétben és korlátozott látási viszonyok között mindig viseljenek láthatósági mellényt.
  • kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való átkelés előtt mindig szálljanak le a kerékpárról, alaposan nézzenek körbe, és a biciklit tolva keljenek át.
  • amennyiben kiépített kerékpárút van az adott útszakaszon, a kerékpárral közlekedőknek kötelező azt használni.