Óvoda-bölcsöde újranyitás

A Kormány a 2020. május 20-án a Magyar Közlönyben közzétette a 215/2020. Kormányrendeletben az óvodák és bölcsődék újranyitásáról szóló rendelkezést.

Ennek értelmében a fent nevezett intézmények normál munkarendben történő működtetése vidéken 2020. május 25-től lehetővé válik. A gyermekeket a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben fogadjuk, az  óvodai nevelésben, illetve a  bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint.

A Kormányrendelet értelmében az eddig megszokott eljárásrenddel (karbantartási szünet) szemben az óvodák és a bölcsődék 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be. Jelen pillanatban úgy látjuk, nem szükséges ennek a zárásnak a tervezése. A karbantartási munkálatok a játszótér telepítés kivételével jövő nyárig ráérnek. Egész nyáron biztosítottnak látjuk az ellátást.

A működésre a személyi és tárgyi feltételek rendelkezésre állnak. A jelenleg üresen álló óvónői és dajka státuszok feltöltése a gyermeklétszám függvényében folyamatosan történnek majd a közeljövőben.  Minden munkakörre találtunk megfelelő elhivatott szakembert.

Ezen túlmenően az étkeztetés is biztosított továbbra is minden korosztály számára.

Zánka, 2020. május 21.

Tisztelettel:

Simonné Mohos Éva
intézményvezető