Már tudok biztonságosan közlekedni – 2015

A ,,MÁR TUDOK BIZTONSÁGOSAN KÖZLEKEDNI 2015,, elnevezésű vetélkedősorozat döntőjét 2015.05.26-án rendeztük meg a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ Sportcsarnokában.

A résztvevő iskolák szépszámú szurkolótáborral jöttek, hogy biztassák ,,övéiket,, és diadalra segítsék iskolájuk csapatát. A döntőt Szekeres Kornél r. őrgy. megelőzési főelőadó, a rendezvény műsorvezetője és a versenysorozat ötletgazdája nyitotta meg, miután magához ragadta a mikrofont, és indult a nemes küzdelem a végső győzelemért.

A hét iskola (Balatonfüred Református Általános Iskola, Balatonfüred Eötvös Lóránd Általános Iskola, Balatonfüred Radnóti Miklós Általános Iskola, Csopak Református Általános Iskola, Zánka Bozzay Pál Általános Iskola, Balatoncsicsó Nivegy-völgyi Általános Iskola, Tihany Illyés Gyula Bencés Általános Iskola) 4 fős csapatai bemutatkozását követően elindult a verseny.

Elsősegély kvíz, közlekedési szituációs feladat, kerékpáros ügyességi pálya, kresz-TOTÓ, rendőri karjelzések, közlekedési puzzle,  közlekedési poétika, sorverseny feladatok során mérték össze erejüket a versengő diákok.

A feladatok végrehajtása során folyamatosan lehetett követni az aktuális pontállást, és értékeltük a már végrehajtott feladat megoldásokat, valamint az iskolák színes kulturális bemutatója színesítette (néptánc, musical dalrészlet, hangszeres zene, próza) a döntőt. Aztán eljött a pillanat, mikor a ,,klasszikus matematikai alapművelet,, végrehajtását követően izgalomtól ittasan mindenki a végeredményt várta, mely közel négy órányi versengést követően megszületett:

  1. Balatoncsicsó Nivegy-völgyi Általános Iskola
  2. Zánka Bozzay Pál Általános Iskola
  3. Balatonfüred Református Általános Iskola
  4. Balatonfüred Eötvös Lóránd Általános Iskola
  5. Balatonfüred Radnóti Miklós Általános Iskola
  6. Tihany Illyés Gyula Bencés Általános Iskola
  7. Csopak Református Általános Iskola

Minden helyezett értékes ajándékcsomaggal térhetett haza a nemes versengésből, a dobogós csapatok iskolái pénzjutalomban, illetve szabadidő rekreációs belépőkben részesültek hála támogatóink felajánlásainak.

A sikeres, és eredményes döntő Kurucz Diána közfoglalkoztatott, Dudás Brigitta r. törm., Pöttendiné Petruska Csilla r. hdgy., Jánka István r. zls., Gerencsér Péter r. ftzls.,  Márton Viktor r. tzls., Udvari Csaba r. alez., Szekeres Kornél r. őrgy. munkája nélkül nem jöhetett volna létre.

Viszlát MTBK 2016!!!!

Szekeres Kornél r. őrgy.
megelőzési főelőadó
Balatonfüredi Rendőrkapitányság